Veleposlanik Države Izrael posjetio Rektorat Sveučilišta

Veleposlanik Države Izrael u Republici Hrvatskoj Nj. E. g. Ilan Mor posjetio je Rektorat Sveučilišta u Rijeci u ponedjeljak, 27. srpnja 2020. Uvaženoga gosta na Rektoratu je ugostila rektorica prof. dr. sc. Snježana Prijić-Samaržija. Rektorica Prijić-Samaržija ukratko je predstavila Sveučilište u Rijeci, ističući projekte Sveučilišta, kao i  uključenje u YUFE mrežu (Europski projekt mreže sveučilišta). 

Veleposlanik g. Ilan Mor zahvalio je rektorici prof. dr. sc. Prijić-Samaržija na primanju te istaknuo sadašnje projekte Veleposlanstva Države Izrael u Hrvatskoj, kao što je projekt gdje se ove godine po prvi put na Hrvatskoj radioteleviziji predstavljaju Ljetne večeri s izraelskim filmovima. Veleposlanik Nj. E. g. Ilan Mor na Twitteru je istaknuo kako se veseli budućoj suradnji s našim Sveučilištem.

Prije nego što je stupio na dužnost veleposlanika Države Izrael u Republici Hrvatskoj, g. Ilan Mor djelovao je kao visoki politički savjetnik ministrice pravosuđa Ayelet Shaked u Jeruzalemu (od 2016. do 2018.). Od stupanja u izraelsku diplomatsku službu 1983. i tijekom karijere, veleposlanik Mor obavljao je različite diplomatske dužnosti s posebnim naglaskom na geostrateške probleme u zemlji i inozemstvu.

Skip to content